Maro Graphics Logo Home page
portfolio icoon
artikelen icoon
Trainingen icoon
filosofie
contact icoon

Ergens in November 2013 kwam ik in gesprek met Nils Roemen. Nils had het idee om een magazine te maken over de deeleconomie, een beweging die al een tijdje over de hele wereld gaande is. Denk aan initiatieven zoals

Allemaal initiatieven waarbij mensen zoals jij en ik iets (over) hebben en dat dan (eventueel tegen een bedrag of wederdienst) beschikbaar stellen aan anderen.

 

De Start

Om dit magazine te kunnen realiseren was Nils dus op zoek naar mensen die daarbij kunnen helpen, van schrijvers, interviewers, fotografen, ontwerpers tot filmmakers. Geprikkeld door de uitdaging en geïnteresseerd in het onderwerp gaf ik aan dat ik mee wilde helpen.

In januari was het dan zover. Ergens in Utrecht hadden we afgesproken met alle meebouwers die zich tot nu toe hadden opgegeven. En dat waren er behoorlijk wat!

Tijdens die middag hebben we met z’n allen de lijnen uitgezet van hoe het magazine in elkaar gezet zal worden. Welke rubrieken, wie doet wat. Omdat iedereen ergens anders vandaan komt en dit erbij doet is het wel handig om in contact te blijven over de ontwikkelen. Dankzij een afgeschermde Facebook groep gaat dit vloeiend en blijft iedereen up to date.

Ondertussen krijgen steeds meer mensen over dit initiatief te horen en blijven er mensen zich aanmelden om mee te bouwen, wat natuurlijk geweldig is! Hoe meer mensen, des te meer verhalen, kennis en ervaringen om te delen!

 

Doelstelling

Het doel van het magazine is om zoveel mogelijk mensen bewust maken dat er genoeg is en laten zien hoe je gebruik kan maken van dat genoeg. Echter met alleen een magazine over de deeleconomie bereik je natuurlijk niet zo heel veel mensen en kun je een grote groep niet prikkelen of informeren over wat er allemaal kan, dus kwam er een idee:

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken met informatie over de deeleconomie is twitter een van de middelen die gebruikt kunnen worden.
En nu komt de grap, zouden we het in het geval van twitter alleen vanuit persoonsgebonden accounts (@durftevragen, @marographics, @deeleconomie etc) posten, dan is ons bereik niet half zo groot als wanneer iedereen die iets wil melden over de deeleconomie, dat doet door gebruik te maken van de #deeleconomie.

Daarom de uitnodiging aan iedereen die wat wil melden over de deeleconomie, deze berichten te delen met de hashtag #deeleconomie.

 

Achter de schermen wordt op dit moment nog hard gesleuteld aan het digitale magazine, maar als je nieuwsgierig bent… erisgenoeg.com

Wil je meer weten of een bijdragen aan dit magazine laat het weten of kijk op Fiksers.